De ligt

Ontmoetingscentrum

 

NIEUWS

Open deuren

In overleg met gemeente hebben wij besloten onze deuren open te houden.

Maatregelen en veiligheid voorop en oog voor kwetsbare doelgroepen

Tegelijkertijd hebben we een verantwoordelijkheid voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. We realiseren ons dat het lastig is om hierin de juiste balans te vinden. Daarom is ons advies en verzoek om een basisniveau van activiteiten, inloopvoorzieningen en dagbesteding -voor zover mogelijk- te blijven bieden binnen de richtlijnen. We weten helaas inmiddels uit ervaring dat volledige sluiting betekent dat de meest kwetsbare mensen in de kou staan.

Wij vertrouwen erop dat u hierin de juiste afweging maakt, maar we denken uiteraard graag met u mee als u daar behoefte aan heeft.

Rabo ClubSupport

Dit jaar is het mogelijk om te stemmen via de app of als je ingelogd bent op de website van Rabobank. Hiervoor is geen stemcode nodig. Stemmen kan van 5 t/m 25 oktober 2020.

Hoe kan ik Stemmen?
Door in te loggen in de app of op onze website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 

Stg.Wijkvoorziening De Ligt


Ons doel
Het gebouw is binnen hard aan een opknapbeurt toe de muren en kozijnen snikken naar een likje nieuw verf. De huidige kleuren zijn zo oud dat ze niet meer van deze tijd zijn.

Over Stg.Wijkvoorziening De Ligt
Het Ontmoetingscentrum De Ligt is het centrum waar oudere elkaar in verenigingsverband ontmoeten. Activiteiten zoals rikken, koor, slagwerk, 4 bridgeverenigingen, kienen, harmonie, gymnastiek, Jeu de Boules, fistkapel, handwerk, line-dansen, koersbal en 4 biljartclubs vinden in verenigingsverband plaats.

 

https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/

deligtveldhoven.nl

Op 1 september 2020 is onze nieuwe website in gebruik genomen. De oude website is al even van het internet verdwenen. Deze was erg verouderd en we hadden er geen gegevens meer van zodat deze niet meer up to data gehouden kon worden.

Via Harrie van Laarhoven kwamen we in contact  met John Rooijakkers en Herman van Kollenburg beide actieve leden van de PVGE Veldhoven. Herman heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om de website te bouwen en in de lucht te krijgen.

 

Het bestuur van De Ligt bedankt John en Herman voor hun inbreng en het bouwen van de nieuwe website

 

www.deligtveldhoven.nl

Corona-regels

Vanaf 1 juli mogen ook buurthuizen en ontmoetingscentra weer 100 mensen ontvangen.

 

Dit zijn onze regels:

  • Wij hebben alles op 1,5 meter ingericht.

  • Er zijn loop routes aanwezig.

  • Bij binnenkomst teken je voor een gezondheidsverklaring en reinig je de handen met de reinigingsflacon. (de gezondheidsverklaring is alleen een hulp voor de GGD bij een contactonderzoek)

  • Neem je jas mee de zaal in en hang deze aan je stoel.

  • Volg de instructie van leidinggevende op.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

Zomervakantie

De zomervakantie is alweer bijna ten einde. Hopelijk zijn 1 september weer alle verenigingen met hun activiteiten gestart. Natuurlijk vanwege het coronavirus in aangepaste omstandigheden. Maar gelukkig kan iedereen weer zijn of haar geliefde activiteit uitvoeren.

Het bestuur wenst hun veel plezier en veiligheid.

Eetpunt 20 jaar

Daarvoor zorgen vrijwilligers al meer dan twintig jaar bij de eetpunten van Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE).

In 2002 opende na de Ligt een tweede eetpunt bij Huize Sele, in 2004 kwam er één bij Severinus, gevolgd door het Rundgraafpark in 2005 en D'n Bond in 2010.

 

Wordt het eten koken voor u ook te moeilijk en wilt u zich ook aansluiten bij het eetpunt  ga dan naar hun website.

https://www.swove.nl/

04 10 20 0015